Անասնապահություն

Անասնապահությունը արտադրական առումով անասնակեր ծառայող բուսական մթերքների «վերամշակումն» է մարդու համար ավելի արժեքավոր մթերքների՝ կաթի, մսի, բրդի, մորթու, կաշվի։

Աշխարհի պետությունների մեծ մասում, նաև Հայաստանում, տարվա տաք սեզոնին անասունները սնվում են բնական արոտային թարմ խոտով, իսկ ցուրտ սեզոնին՝ նախօրոք կուտակված մսուրային կերով։ Մեր երկրում արոտային կերը բավարար է, բայց անբավարար է մսուրայինն կերը։

Անասնապահության կերային բազան ևս բնական լանդշաֆտների գոտիականությանը համապատասխան ունի վերընթաց տարածում։ Ավելի ընդարձակ են մորձալպյան տիպի արոտավայրերը, երկրորդ տեղում է կերհանդակների տափաստանային տիպը։

Անասնապահության ճյուղային կառուցվածքը ձևավորվում է բնական պայմանների, բնակչության պահանջմունքի և տնտեսական պայմանների ազդեցությամբ։

Реклама

Добавить комментарий

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Google+ photo

Для комментария используется ваша учётная запись Google+. Выход /  Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s